Kotimaisissa Lumispa-ulkoporealtaissa kylpeminen on nautinto pakkasellakin

Novitek lanseeraa Habitaressa uudet skandinaavisen linjakkaat Lumispa-ulkoporealtaat. Salossa valmistettavat altaat on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön pohjoisissa sääoloissa. Erinomaisen lämpöeristyksen ja kehittyneen tekniikan ansiosta ulkoporeallas on aina valmis käyttöön ilman esivalmisteluja. Kannen alla tasalämpöisenä pysyvää vettä ei tarvitse vaihtaa kylpemisen jälkeen. Lämpötilan voi valita asteen tarkkuudella. Pintamateriaalit, värit ja tekniset lisävarusteet voi valita yksilöllisten toiveiden mukaan. Näin altaan saa istumaan omaan pihaympäristöön.

Suomalaiset ovat löytäneet ulkona kylpemisen riemun. Yhdessä kylpeminen tarjoaa rentouttavan vaihtoehdon vapaa-ajanviettoon perheen ja ystävien kanssa. Viime kesän Asuntomessuilla erilaisia ulkoporealtaita nähtiin monissa messukohteissa. Novitekilla nouseva trendi on huomattu, sillä kauppa käy, varsinkin pääkaupunkiseudulla ja Turun ympäristössä.

Habitaressa lanseerattavien uusien Lumispa-ulkoporealtaiden muotoilusta vastaa Pentagon Design. Mallistossa on kuusi erilaista allasta, kolmessa kokoluokassa. 200-sarjan kompaktissa 201-altaassa voi kaksi henkilöä maata tai viisi istua. 400-sarjan isommat mallit sopivat enintään 5–6 henkilölle ja suurimmat 600-sarjan mallit enintään 7–8 henkilölle. Minimalistisen tyylikkäässä 601-mallissa istuinosa on yhtenäistä, sohvamaista penkkiä ympäri altaan. Näin isokin, jopa 10 hengen seurue voi nauttia yhteisestä kylpyhetkestä.

– Jo kaksi minuuttia lämpimässä porealtaassa riittää aktivoimaan pintaverenkierron. Säädettävät hierovat suuttimet auttavat rentouttamaan lihakset 15–20 minuutissa. Lumispa-altaiden ergonomisesti muotoilluissa istuimissa on miellyttävä levätä. Kahden tunnin nautinnon jälkeen kannattaa kuitenkin malttaa nousta altaasta, ettei tule nestehukkaa, vinkkaa Novitekin myyntijohtaja Toni Salovaara.

Lämpimään kylpyyn ilman esivalmisteluja tai veden vaihtoa

– Kylpeminen ei ole tekniikkalaji. Altaiden valmistus on. Novitekin ulkoporealtaat suunnitellaan pohjoisen sääoloihin sopiviksi yli 20 vuoden kokemuksella. Eristyksessä käytetään korkealaatuisia Kingspan-SPU-polyuretaanilevyjä, jolloin ilmankierto rakenteissa pysyy hyvänä. Tämä pidentää pumppujen ja muiden komponenttien käyttöikää. Koneisto on suunniteltu niin, että sen huolto on vaivatonta. Koneiston osat ovat huoltoluukun takana esillä selkeästi ja esteettömästi, Salovaara kertoo.

Sähköllä lämpiäviä Lumispa-ulkoporealtaita ei tarvitse erikseen lämmittää, vaan vesi pysyy lämpimänä tiiviisti eristetyn kannen alla. Näin allas on aina käyttövalmis ilman aikaavieviä esivalmisteluja. Energiatehokkuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota, jotta käyttökustannukset pysyvät matalina.

Allas täytetään kasteluletkulla. Pleatco-kuitusuodatusjärjestelmän ja desinfioivan otsonaattorin ansiosta vettä ei tarvitse normaalikäytössä vaihtaa kuin 2–3 kertaa vuodessa. Lumispa-altaat eivät kerää levää. Vettä hoidetaan samalla tavalla kuin uima-altaissa. Kloorin sijaan voi käyttää luonnonmukaista SpaBalancer-vedenhoitokemikaalia, joka ei sisällä lainkaan klooria.

Valinnanvapautta ulkoverhoiluissa ja värisävyissä

Lumispa tuo sisustamisen sisältä pihalle. Persoonallisen kotikylpylän suunnitteluun on jätetty runsaasti valinnanvapautta. Ulkoverhoilussa vakiomateriaalina on UPM Profi Deck -panelointi kolmessa värissä: harmaa, kastanjanruskea ja musta. Lisävarusteena verhoiluksi voi valita mosaiikkilaatan kolmessa värissä (valkoinen, harmaa, musta) tai karkaistun lasin (kirkas ja huurrettu opaali; koneisto ei näy lasiverhoilun läpi). Allasmateriaalin sävyvaihtoehtoja on neljä: valkoinen, sterling silver, pearl shadow ja inca gold. Myös räätälöityjä sävyjä on mahdollista toteuttaa.

Ulkoporealtaan voi asentaa routimattomalle tasamaalle tai upottaa terassirakenteisiin. Altaisiin on saatavana lisätilauksesta terassin korkeuden mukaan mitoitettu upotuspanelointi UPM Profi Deck -paneelilla. Kaikissa malleissa on vakiona kosketusnäytöllinen ohjausjärjestelmä, tunnelmaa luova LED-valaistus, LED-vesiputous ja niskatyynyt. Lisävarusteena voi hankkia muun muassa lisälämmittimen, portaat, allasimurin ja kansitelineen sekä vaikuttaa altaan hierontaominaisuuksiin.

Pitkäikäisillä Lumispa-ulkoporealtailla on kahden vuoden täystakuu ja ikuinen runkotakuu kantavalle alumiinirungolle. Lisävarmuutta antavat Novitekin varaosa- ja huoltopalvelut. Suomessa valmistettavat tuotteet ovat saaneet Avainlippu-tunnuksen. Lumispa-mallisto tulee myyntiin Habitaren jälkeen, ja ensimmäiset toimitukset käynnistyvät loka–marraskuussa 2015.

Tutustu altaisiin tästä!