Search

Pieni ulkoporeallas sopii moneen pihaan

Pieni ulkoporeallas sopii moneen pihaan

Aina suurempi ei ole parempi. Kun mielessään kuvittelee ulkoporealtaan, ei välttämättä tule mieleen, että porealtaan koko voi vaihdella paljonkin. Suomalaiset ovatkin nyt innostuneet pienistä porealtaista siinä määrin, että voidaan puhua trendistä. Porealtaita hankitaan nykyään paikkoihin, joihin ei aikaisemmin uskottu sen olevan mahdollista. Käymme tässä artikkelissa läpi pienen ulkoporealtaan etuja.

Suurimmat ulkoporealtaat vetävät lähemmäs kymmenen henkilöä siinä missä pienemmät mallit on suunniteltu pareille. Suuressa altaassa on puolensa, mutta pieni poreamme tarjoaa omanlaisensa, intiimin kokemuksen.  Käydään seuraavaksi läpi minkälaisia etuja pienessä ulkoporealtaassa on. Sen jälkeen esittelemme muutamia erilaisia pieniä allasmalleja.

Mitä etuja pienellä ulkoporealtaalla on?


Ulkoporealtaaseen liittyy usein ajatus siitä, että se sijaitsee omakotitalon pihalla, jossa ei tilasta ole puutetta. Tämän artikkelin tarkoituksena on osaltaan rikkoa tätä käsitystä. Pieniä porealtaita otetaan kasvavissa määrin nimenomaan rivitalojen pienille pihoille ja terasseille. 

Pienen ulkoporealtaan etuihin kuuluu sen kompakti koko, jonka myötä sen voi sijoittaa paikkoihin, joihin poreallasta on ollut vaikea perinteisesti ajatella. Pienin malli voidaan sijoittaa noin 7,5 neliön tilaan. Suuri allas myös painaa pientä allasta enemmän, joten kantavuuden ollessa rajoittava tekijä, voi pieni allas olla ratkaisu.

Altaan hankinta- sekä käyttöhinta kasvaa suhteessa sen kokoon. Luonnollisesti pienempi allas kuluttaa vähemmän vettä ja sähköä, joten pieni allas on perusteltu vaihtoehto myös silloin, kun budjettia halutaan kiristää.

Pieni allas on ennen kaikkea käytännöllinen, mutta sillä on myös muita etuja. Pareille, jotka haluavat intiimin paikan rentoutua, on pieni poreallas täydellinen yhteinen paikka laskea kierroksia. Vaikka perheeseen kuuluisi pieniä lapsia, riittää pieni poreallas silti kylpyhetkiä varten ja mahdollistaa vielä vesileikitkin.

PIENI ULKOPOREALLAS - Novitek Luosto

Ulkoporeallas voidaan sijoittaa pieneenkin tilaan, kunhan huollettavuus muistetaan huomioida jo asennusvaiheessa.

Pienen ulkoporealtaan asentaminen

‍Pienen ulkoporealtaan asentamiseen pätee samat ohjeistukset kuin ulkoporealtaan asentamiseen muutenkin. Tärkeää on ottaa huomioon se, että perustukset ovat kunnossa ja ne jaksavat ongelmitta kantaa miltei 2000 kiloa painavan porealtaan kylpijöineen. Paikkaa valitessa on hyvä muistaa myös jättää tilaa huoltamiselle. Kun jokaisella altaan sivulla on 50cm työskentelytilaa, onnistuvat huoltotyöt ilman ongelmia.

Kun allas toimitetaan kohteeseen, tulee sen purkamisessa noudattaa varovaisuuttaa, eikä paketin avaamisessa saa esimerkiksi käyttää teräviä esineitä, jottei allas vahingoitu. Allas voidaan sijoittaa paikalleen useamman voimakkaan nostajan avulla. Vaihtoehtona on myös tilata nosturi, jonka avulla allas voidaan nostaa suoraan paikalleen.

‍Voit lukea tarkemmat ohjeet ulkoporealtaan asentamiseen täältä.

Vaihtoehtoja pienen ulkoporealtaan ostajalle

Novitekin mallistossa on useita vaihtoehtoja pienen ulkoporealtaan ostajalle. Nämä mallit ovat sellaisia, jotka vaativat kaikki alle 8,5 neliön tilan sijoituspaikaltaan. Tämä on laskettu niin, että riittävät huoltotilat on huomioitu altaan ympärille.

Pieni ulkoporeallas pareille – Ropi

Ropi on Novitekin malliston pienin vaihtoehto.

Vaikka Ropi on pieni, on se tehty samalla pieteetillä kuin muutkin Novitekin mallit. Se on laadukas ja ergonominen ulkoporeallas, jossa on kaksi makuupaikkaa sekä yksi istumapaikka. Malli on suunniteltu erityisesti pareja silmälläpitäen, joskin kolmas paikka löytyy satunnaisia vieraita varten.

Ropin mitat ovat 190cm x 160cm. Poreallas mahtuu sijoituspaikalle, jossa on noin 7,5 neliötä tilaa, sillä huoltoa varten altaan sivuilla täytyy olla hieman ylimääräistä tilaa. Hierontasuuttimia Ropissa on 25 ja vesitilavuus on 900 litraa. Kun allas tyhjänä painaa 220kg, on allas täytenä, kolmella kylpijällä noin 1400 kilon painoinen. Ropi on loistava valinta esimerkiksi rivitalon pihalle tai vaikka pienelle kattoterassille. Altaan ulkoverhous on tyylikkään harmaata UPM-komposiittipaneelien, johon on saatavilla tehdasasenteisena lisävarusteena nyt myös upotuspanelointi.

PIENI ULKOPOREALLAS - Novitek Ropi pariskunnalle

Koko perheen pieni ulkoporeallas – Luosto

Luosto on Novitekin suosituimpia malleja. Siinä missä Ropi oli pariskuntien yhteinen paikka, on Luosto suunniteltu perheitä silmälläpitäen. Siinä on kolme istumapaikkaa ja kaksi makuupaikkaa. Luoston istumasyvyydet on mietitty niin, että myös pienet lapset pystyvät kylpemään siinä.

Luoston mitat ovat 190cm x 190cm. Poreallas mahtuu noin 8,5 neliön sijoituspaikalle, sillä porealtaan sivuilla täytyy olla tilaa huoltamista varten. Hierontasuuttimia Luostossa on 29 ja vesitilavuus on 1000 litraa. Allas painaa tyhjänä 255kg, joten viidellä kylpijällä yhteispainoksi tulee karkeasti 1800 kiloa.

‍Lue Korkalaisen blogista minkälaista elämä Luoston kanssa on ollut.

PIENI ULKOPOREALLAS - Luosto on monen lapsiperheen suosikki
Luosto on monen lapsiperheen suosikki.

Uusimmat artikkelit: