Search

Tällainen on maailman paras ulkoporeallas

Tällainen on maailman paras ulkoporeallas

Kuka on maailman nopein juoksija? Usain Bolt. ‍Missä on maailman syvin kohta? Mariaanien haudassa. ‍Mutta mikä on maailman paras ulkoporeallas?

Kun lähdimme suunnittelemaan lippulaivamalliamme Novitek Yllästä, pyrkimyksemme oli tehdä monipuolinen, näyttävä ja tietysti paras mahdollinen ulkoporeallas Suomen olosuhteisiin. Koska Suomen olosuhteet ovat maailmanlaajuisesti vertailtuna haastavimmasta päästä, on näistä lähtökohdista suunniteltu Novitek-ulkoporeallas varmasti yksi maailman parhaimmista ja kestävimmistä altaista.

Teimme vastikään artikkelin pienistä ulkoporealtaista ja niiden käytännöllisyydestä. Kun puhumme Novitekin Ylläs-ulkoporeallasmallista, olemme kokoluokan toisessa ääripäässä. Ylläs-malli on meidän suurin ja monipuolisin altaamme, joka on suunniteltu ilman kompromisseja. Malli päivittyi keväälle 2022, joten nyt on sopiva hetki esitellä lippulaivaamme oman artikkelin muodossa.

  1. Jalkatuki
  2. Imut
  3. Suuttimet
  4. Suodatinkotelot
  5. Kosketusnäyttö
  6. Mukitelineet
  7. Niskatuki
  8. Kapteeninpenkki
  9. Ilmasäädin eli hierontatehon säätö

Istumapaikkojen määrä ja altaan koko

Novitek Ylläs on mallistomme suurin allas, johon mahtuu yhtäaikaisesti yhdeksän kylpijää rentoutumaan, leikkimään ja keskustelemaan. Allas sopii erinomaisesti esimerkiksi urheilun jälkeiseen rentoutumiseen, juhlien keskipisteeksi tai vaikkapa lapsien leikkipaikaksi.

Kaksi kylpijää voi istua kapteeninpenkeillä, joissa on muita paikkoja paremmat hierontaominaisuudet sekä enemmän tilaa. Kapteeninpenkissä ollaan puolittain makuuasennossa ja siinä saa hieronnan koko vartalolle pohkeita ja niskaa myöten. Sohvapaikoilla, joita on seitsemän kappaletta, on myös optimoidut ja ylelliset hierontaominaisuudet, mutta ne rajoittuvat enemmän selän alueelle.

Kokoa Novitek Ylläs ulkoporealtaalla on 275 cm x 230 cm, joten se ei mahdu kaikista pienimmälle terassille. Kun altaalla tulee olla 50 cm huoltotila per sivu, vaatii Novitek Ylläs sijoituspaikan, jossa on tilaa vähintään 375 cm x 330 cm. Syvyyttä altaassa on 102 cm verran ja vettä altaaseen mahtuu noin 2300 litraa. Jos olet sijoittamassa allasta terassille, suosittelemme lukemaan tämän ulkoporealtaan terassille sijoittamista käsittelevän artikkelin.


Ylläksessä riittää tilaa rentoutua.

Altaan pumput, suuttimet ja ominaisuudet

Ylläksen hierontavoimaa tuottaa kolme tehokasta 1,5 kW pumppua. Tyypillisesti ulkoporealtaissa on 1-3 hierontapumppua. Kolmen erillisen pumpun ansiosta Novitek Ylläksessä hierontaa voidaan säätää kylpijöiden mieltymysten ja lukumäärän mukaan. Kapteeninpenkin sekä sen viereisen kahden sivusohvapaikan hierontaa hoitaa yksi pumppu ja toisen päädyn kolmella paikalla on lisäksi oma pumppunsa. Hierontasuuttimia on yhteensä 56, joista 23 on kapteeninpenkeissä ja loput sohvapaikoilla. Suuttimia voi säätää yksitellen joko auki tai kiinni, jonka lisäksi niitä on mahdollista suunnata haluamaansa kohtaan.

Kapteeninpenkkien välissä on kosteassa toimiva kosketusnäyttö, jolla altaan toimintoja ohjataan. Siitä voi myös käynnistää hierontapumput, vaihtaa valojen värejä, suodatusasetuksia sekä kytkeä esimerkiksi päälle tehdasasenteisena lisävarusteena saatavan MicroSilk-hydroterapian. Tästä kerromme Lisävarusteet-otsikon alla tarkemmin. Altaassa on myös 6 tyylikkäästi valaistua mukitelinetta janoisia kylpijöitä varten.

Pyrimme rakentamaan kaikki altaamme mahdollisimman energiatehokkaiksi. Novitek Ylläksen kokoisen, 2300 litraa vetävän altaan lämmitys vie luonnollisesti kuitenkin jonkin verran energiaa. Lue täältä lisää ulkoporealtaiden energiankulutuksesta.


Ylläs on Novitekin malliston suurin ulkoporeallas.

Parhaan ulkoporealtaan lisävarusteet

Novitek Ylläs on jo ilman lisävarusteita erinomainen paketti. Jos kuitenkin kaipaat lisäominaisuuksia ja -varusteita, esittelemme muutamia vaihtoehtoja.

MicroSilk hydroterapia on uudehko innovaatio, joka muodostaa kylpyveteen miljardeja mikroskooppisia kuplia. Kun MicroSilk laitetaan käyntiin alkaa vesi muuttua mikrokuplien ansiosta maitomaiseksi. Toiminto kestää 15 minuuttia jonka jälkeen allas lähtee pyörittämään pumppuja ja kylpyvesi kirkastuu taas ennalleen. Mikrokuplissa kylpeminen on erittäin miellyttävää ja sillä on väitetysti myös terveysvaikutuksia.

Led-valaistut suuttimet tekevät ylellisestä kylpykokemuksesta entistä mahtavamman. Veden alla sijaitsevien suuttimien valaistus leviää kylpyvedessä kauniisti. Valaistus on tyylikäs ja erityisen tunnelmallinen varsinkin pimeinä ja kylminä talvi-iltoina.

Upotuspanelointi on järkevä vaihtoehto, jos Novitek Ylläs halutaan upottaa esimerkiksi terassiin niin, että huolto voidaan tehdä terassitason yläpuolelta. Näin terassiin ei tarvitse tehdä erillistä huoltoluukkua, jolla pääsee terassitason alle. Peruspaneloinnissa altaan koko sivupaneeli irroitetaan huollon yhteydessä. Upotuspaneloinnissa paneelin keskivaiheilla on sauma ja huoltoa varten voidaan irroittaa ainoastaan paneelin yläpuolikas.

ControlMySpa™ on ulkoporealtaan etäohjaus, joka on suunniteltu helpottamaan käyttöä. Sovelluksen avulla voit olla yhteydessä altaaseesi mobiililaitteen avulla – missä tahansa kuljetkin. Voit mm. säätää altaasi lämpötilaa, suodatusjaksoja, hallita valoja ja vastaanottaa imoituksia.


Novitek Ylläs koki uuden muotin myötä uudistuksia.

Mitä parannuksia teimme porealtaaseen?

Mainitsimme artikkelin alussa, että Novitek Ylläs koki uudistuksen keväällä 2022. Ylläksen koko kasvoi entisestään, mutta altaaseen tehdyt muutokset eivät ole suuria vaan enemmänkin hienosäätöä. Novitek Ylläs oli jo valmiiksi huolella suunniteltu ulkoporeallas, joten merkittävien päivitysten tekeminen ei ollut tarpeellista.

Yksi muutoksista on syvemmät kapteeninpenkit, joissa suurempikin kylpijä saa itsensä olkapäitä myöten lämpimään kylpyveteen. Pienemmille kylpijöille on tarvittaessa saatavilla istuinkorokkeet. Uuden mallin myötä Ylläkseen on tullut keskipahkaksikin kutsuttu osa, joka sijaitsee altaan pohjalla. Sen avulla kylpijä saa pidettyä itsensä tukevasti penkissä ilman, että asento valuu altaan pohjalle. Aikaisemmin mainitut mukitelineet ovat myös osa uutta Ylläs-mallia. Niissä on myös eri väriseksi säädettävä valaistus, joka helpottaa telineen löytämistä pimeässä ja antaa tyylikkään yksityiskohdan altaalle.

Suuttimia on nyt vähemmän, mutta hieronta on entistä tehokkaampi. Suuttimet ovat nyt entistä optimaalisemmin mitoitettu ja sijoitettu, jotta kolmesta pumpusta saadaan isoon altaaseen paras mahdollinen hierontateho irti.

Minkälainen olisi paras ulkoporeallas meidän kotiin?

Novitek Ylläs on meidän lippulaivamallimme. Se ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi järkevin vaihtoehto jokaiseen kotiin. Ylläs vaatii paljon tilaa ja esimerkiksi pariskunnille ja pienille perheille se voi olla tarpeettoman suurikokoinen. Jotta löytäisit juuri teidän kotiinne sopivan ulkoporealtaan, suosittelemme lukemaan ulkoporealtaan valintaan syventyvän artikkelin.

Uskallamme väittää, että Novitek-ulkoporealtaiden valikoimasta löytyy sopiva allas jokaiseen kotiin! …ja mökille!

Uusimmat artikkelit: