Search

Miten valitsen ulkoporealtaan?

Miten valitsen ulkoporealtaan?

Lähes kaikki ulkoporealtaat näyttävät nopealla vilkaisulla vähän samanlaisilta. Hyvin pian nouseekin esille kysymys: Miten ihmeessä löydän runsaasta ulkoporeallas valikoimasta juuri meille sopivan mallin? Ulkoporealtaan valintaa helpottamaan lue nämä 7 tärkeää kohtaa.

1. Ulkoporealtaan sijoituspaikka

Vaikuttaako sijoituspaikan koko ulkoporealtaan valintaan? Onko tila rajallinen? Huomioi, että vaikka 230cm x 230cm poreallas mahtuu kyllä 250cm x 250cm tilaan on sen huollettavuus hyvin hyvin vaikeaa ilman, että allas ensin tyhjennetään ja siirretään pois paikoiltaan. Varmista siis riittävän tilava paikka ulkoporealtaalle.

2. Ulkoporealtaan kylpijöiden määrä

Kuinka monta henkeä ulkoporealtaassa pääasiallisesti kylpee? Halutaanko altaassa viettää iltaa myös isommalla porukalla aikuisten kesken? Moni auto on viiden hengen auto olipa tilat tai matkustajat minkä kokoisia tahansa – sama pätee myös ulkoporealtaissa. Vaikka allas on suunniteltu viidelle hengelle, on eri asia kylpeekö altaassa viisi lasta vai viisi aikuista. Riittävä tila tuo lisää kylpymukavuutta.

3. Ulkoporealtaan hierontaominaisuudet

Millaiseen käyttötarkoitukseen ulkoporeallas on tulossa? Riittääkö lämmin vesi ja ns. ”fiilisporeet” vai haluatko nauttia myös tehokkaasta hieronnasta. Mikäli haluat panostaa myös ulkoporealtaan hierontaominaisuuksiin ei suuttimien runsas määrä ole suinkaan tärkein asia. Huomioi erityisesti hierontapumppujen määrä ja tehokkuus!

4. Ulkoporealtaan muotoilu

Pelkistetty vai ergonomisesti muotoiltu ulkoporeallas? Istumapaikkoja, makuupaikkoja vai niiden yhdistelmiä? Suosittelemme aina koeistumaan ulkoporealtaan. Näin varmistut, että altaassa on mukava viettää pidempiäkin aikoja. Esimerkiksi riittävä istuinsyvyys on oleellinen osa kylpynautintoa. Varmistu, että hartiat pysyvät myös pakkasella vesirajan alapuolella.

5. Ulkoporealtaan sähkötyöt

Varmista kohteesi sähkön riittävyys ennen ulkoporealtaan ostoa. Kodin tai mökin sähköistyksiin saat tarvittaessa apua sähköasentajalta. Muista myös, että lisälämmitin vaatii lisäksi aina oman sähköliitännän. Katso lisätietoa ostajan oppaasta: ”Miten allas kytketään”

6. Ulkoporealtaan huollettavuus

Ulkoporeallas on pitkäikäinen sijoitus joten varmistu, että allas on huollettavissa. Varaosien ja huollon saatavuus on tärkeässä osassa takaamaan stressittömiä kylpyhetkiä. Kun asennat altaan oikein niin tarvittavat huollot ja osien vaihdot onnistuvat ongelmitta vielä vuosien päästäkin.

7. Ulkoporealtaan lisävarusteet

Kartoita lisävarusteiden tarve jo ostovaiheessa. Tuleeko ulkoporeallas tuuliselle paikalle tai korkeammalle leveyspiirille? Tarvitsetko altaaseen tehdasasenteisen lisälämmittimen? Upotetaanko ulkoporeallas terassiin? Olisiko upotuspanelointi hyvä olla altaassa? Entä helpottaisiko etäohjaus ulkoporealtaan käyttöä?

‍Lopuksi kerron vielä tarkemmin viimeisen kohdan merkityksestä. Miksi lisävarusteet ovat niin tärkeä osa ulkoporealtaan hankintaa? Siksi, että voit säästää rahaa ja ehkä vähän hermojakin.

Otetaan esimerkkinä lisälämmitin ja Suomen vaihtelevat sääolosuhteet:

Ulkoporeallas sijaitsee aukealla pihalla, toisinaan tuuli on kova ja pakkanenkin saattaa paukkua. Ystävät ovat tulossa kylään ja olisi mahtavaa päästä nauttimaan poreista yhdessä oli keli mikä tahansa. Kylmällä kelillä parin asteen pudotus ulkoporealtaan veden lämpötilassa voi tuntua jo suurelta. Iho aistii ja tuntee lämpötilan vaihtelut. Lisälämmitin kytkeytyy automaattisesti päälle ja tuo erinomaista lisätehoa altaaseen. Lämpötila pysyy paremmin tasaisena vaikka kylpyajat olisikin pidempiä. Lisälämmittimen asennus ulkoporealtaaseen jo tehtaalla on huomattavasti helpompaa ja kustannustehokkaampaan, kuin asennuttaa se jälkikäteen paikan päällä.

Toisena esimerkkinä korostan mahtavaa keksintöä – ulkoporealtaan upotuspanelointia!


Kuvassa näet normaalipaneloinnin ja upotuspaneloinnin väliset erot, kun sivupaneelit ovat avattuna.

Mikäli ulkoporeallas halutaan upottaa terassiin heti tai myöhemmin (ulkoporealtaan paikkaahan voi myöhemmin vaihtaa) on se upotuspaneloinnin avulla varsin helppoa. Allas voidaan upottaa turvallisesti maksimissaan 40cm syvyyteen ilman terassiin tehtäviä erillisiä huoltoluukkuja. Mikäli ulkoporealtaassa on tehdasasenteisena lisävarusteena upotuspanelointi on huollot mahdollista tehdä ilman altaan siirtämistä pois paikaltaan.

Tutustu Novitek ulkoporealtaiden mallistoon ja löydä sinulle mieluisin kotimainen ulkoporeallas. Myös myyjämme auttavat sinua sopivan altaan löytämisessä ja lisävarusteiden valinnassa. Tsemppiä ulkoporealtaan valintaan!

Haluatko lisää tietoa aiheesta?

Lue lisää ulkoporealtaan ostajan opaasta

Uusimmat artikkelit: