Search

Ulkoporeallas – kokemuksia asiakkaidemme suusta

Ulkoporeallas – kokemuksia asiakkaidemme suusta

Olemme aikaisemmassa blogissa käyneet läpi edellytyksistä, joita ulkoporealtaan sijoittamisessa on. Nämä ohjeet ovat erittäin tärkeitä, mutta ne ovat samalla teknisiä, eivätkä ota huomioon inhimillistä elementtiä, joka on kylpemisessä äärimmäisen oleellinen.

Jotta saisi käsityksen siitä, mitä porealtaan omistaminen käytännössä tarkoittaa, olemme tähän blogiin haastatelleet muutamia Novitek-ulkoporealtaiden omistajia. Kysyimme mm. porealtaan valinnasta, sen toimituksesta, unohtumattomista kylpykerroista sekä lapsien ja ystävien suhtautumisesta porealtaaseen.

Arjen luksus kiteytyy täydellisesti

– Vertti

Instagram: @verttiharjuniemi
Mallit: Levi & Luosto

Vertti omistaa kaksi Novitekin allasta, joista toinen sijaitsee omassa pihassa. Kodin allas on ollut nyt noin puolitoista vuotta tiiviissä käytössä. “Noin kerta viikkoon tulee kylvettyä”, Vertti kertoo.

Novitekin porealtaaseen Vertti päätyi, koska oli kuullut merkistä hyvää, jonka lisäksi valmistajan kotimaisuus oli tärkeää. Ennen ulkoporealtaan ostamista hän oli tutustunut tarkoin projektin vaatimiin esivalmisteluihin, jonka ansiosta toimitus sujui hienosti. Ulkoporeallas sijoitettiin terassille, joka oli suunniteltu visuaalisesti niin, että allas istuu kokonaisuuteen. Kun allas oli saatu asennettua, oli fiilis hieno: “Tuntuihan se hienolta, kun oli viimein kotona oma allas”.


Vertin kotona ulkoporeallas on tuonut eniten iloa nimenomaan talvisin.

“Pimeys, kylmä ilma ja hanki ympärillä luovat hienon fiiliksen”, Vertti tunnelmoi.

Kavereille ja sukulaisten lapsille allas on tuonut myös iloa ja he haluavat aina käydä altaassa mahdollisuuden tullen. Puolentoista vuoden jälkeen Vertti on edelleen tyytyväinen investointiinsa, eikä risuja ole juuri antaa. Jos ulkoporeallas tulisi päivitettyä, ottaisi hän kuitenkin mallin, jossa on enemmän makuupaikkoja. Vertti uskoo, että poreallas lisää asunnon arvoa: “Siihen kiteytyy täydellisesti arjen luksus!”

Ulkoporeallas on erityisesti lasten mieleen

– Amanda

Instagram: @amtsi
Malli: Halti Special

Amanda päätyi ostamaan Novitekin ulkoporealtaan, koska halusi altaan, joka kestää Suomen vaativat sääolosuhteet. Poreallas oli osa suurempaa tilausta, jossa naapurustoon toimitettiin 8 poreallasta. Porealtaan siirrettiin paikalleen nosturin avulla. “Iso nosturi oli oikea nähtävyys kotikadun lapsille”, Amanda kertoo. Ensimmäinen kylpykerta altaassa on jäänyt Amandalle mieleen. Kylpeminen tapahtui kuun valossa vastavalmistuneen talon kupeessa.

Sittemmin ulkoporeallas on ollut tiheässä käytössä. Helppokäyttöistä allasta tulee käytettyä useamman kerran viikossa, ympäri vuoden. Allas on ollut erityisesti lasten mieleen. Perheen 2-vuotias on oppinut altaan avulla taitavaksi uimariksi ja ystävien tullessa kylään osaavat kaikki ottaa automaattisesti kylpyvarusteet mukaan. Jos altaalta toivoisi jotain lisää, niin musiikkilaitteet olisivat Amandan mielestä plussaa. Hankinta on tuonut Amandan perheelle viikottaista iloa, jonka lisäksi Amanda uskoo, että porealtaalla on vaikutusta myös asunnon arvoon.

Ulkoporeallas oli osa rakentamista

– Anni

Instagram: @talorinteessa_anni
Malli: Saana

Annilla oli ollut pitkään haave ulkoporealtaasta, koska aikaisemmat kokemukset olivat olleet mieluisia. Kun tuli ajankohtaiseksi rakentaa uutta taloa oli luontevaa, että poreallas kuului osaksi talon ja pihan piirrustuksia. Koska suomalaiset sääolot ovat keskimääräistä vaativammat, oli suomalainen poreallasvalmistaja turvallinen valinta. Tarvittaessa myös huolto ja varaosat löytyisi maan rajojen sisältä.

Kotimaisuus miellytti muutenkin: “Hankimme altaan koronan alkuvaiheessa ja erityisesti siinä kohtaa tuntui hyvältä tuoda eurot Suomeen ja Saloon”, Anni kertoo.

Varsinainen tilaus ja altaan toimitus sujui ongelmitta sekä sovitussa aikataulussa. Altaalle oli tehty valmiiksi perustukset ja tila puoliupotuksineen, johon allas istui täydellisesti.


Annin perheessä huomioitiin ulkoporealtaan hankinta jo rakennusvaiheessa.

Annin perheen tulee kylvettyä välillä useita kertoja viikossa ja toisinaan hieman harvemmin, riippuen kiireen määrästä. Talvella käyttö on lumitöiden takia vähäisempää kuin lumettomilla kausilla. Ulkoporeallas on vastannut niitä odotuksia, joita laatu-altaalta odotettiin. “Oli erittäin mukava yllätys, miten tehokas ja rentouttava poreet ja hieronta vaikkapa lenkin jälkeen ovat”, Anni kehuu. Lapset ovat aina innolla menossa altaaseen ja lapsien kaverit odottavat kutsuja päästä kylpemään. Kaiken kaikkiaan Annin perhe on ollut tyytyväinen hankintaan: “Vaikea olisi ehkä luopua!”

Ulkoporeallas oli pitkäaikainen haave

– Emmi

Instagram: @emskipihla
Malli: Lumispa 601

Emmi puolisoineen eivät hankkineet allasta hetken mielijohteesta. “Ulkoporeallas oli ollut kummankin haave jo pidempään. Haluttiin luksusta arkeen ja upea sisustuselementti terassille!” Juuri Novitekin altaan valinnan puolesta puhui kotimaisuus sekä luottamus siihen, että suomalainen valmistaja ymmärtää paikalliset olosuhteet. Porealtaan toimitus sujui ongelmitta, joskin pieniä haasteita tuotti porealtaan saaminen takapihalle. Lopulta asia saatiin hoidettua pienellä kauhakuormaajalla.

Ensimmäistä kylpykertaa leimasi epätodellinen tunne siitä, että heidän pihalla todella oli poreallas nyt. “Fiilis oli uskomattoman hieno!” Alkuun ulkoporealtaaseen suhtauduttiin turhankin pyhänä ja meni hetki ymmärtää, että poreallas todella on perheen käytössä joka päivä. “Nykyään sinne osaa jo mennä ihan ex tempore!” Emmi kertoo ja paljastaa, että monet saunomiskerrat ovat korvautuneet kylpemisellä porealtaan tultua. Yllättäen poreallas on toiminut myös talvella, sillä “altaasta nouseva höyry lämmittää hyvin kasvoja kovillakin pakkasilla”, Emmi sanoo. Sosiaalista elämääkin allas on rikastanut, sillä se on toiminut Emmin perheessä monien juhlien keskipisteenä.


Emmin kotona ulkoporeallas on monien juhlien keskipiste.

Ulkoporeallas on aiheuttanut yllättäviä ongelmia: “Kyllä tässä on haasteita varata häämatkalle esimerkiksi hotellihuonetta, kun oman pihan varustelu on jo sen verran hyvä!” Emmi kertoo nauraen.

Porealtaasta on tullut Emmin perheen kodissa “perusvaruste”, eikä siitä aiota luopua. Vaikka nykyisestä kodista muutettaisiin, olisi seuraavassa kodissa varmasti myös poreallas. “Kyllähän tässä ihan nextillä levelillä ollaan”, Emmi iloitsee.

Pieni kylpylä napin painalluksen päässä

– Martin ja Soile

Instagram: @villavuori
Malli: Helmi

Nysténien perheelle kylpylöissä käyminen on ollut tärkeä yhteinen ajanviete. Kun perheen kotiin alettiin suunnitella saunaa, kehittyi suunnitelma vähittäin spa-alueeksi, johon kuului saunan lisäksi ulkoporeallas. Nysténeillä oli tärkeää, että allas olisi aina-valmis: “Mikäs olisi parempaa, kuin pieni kylpylä, vain kannen avaamisen ja napin painalluksen päässä!” Viimeinen kysymys oli, kyllästyisikö porealtaaseen uutuudenviehätyksen jälkeen? Porealtaan omistava naapuri vakuutti Nysténit lopulta, ettei näin tapahtuisi. Huolet kyllästymisestä ovat olleet turhia, sillä allasta tulee käytettyä 3-5 kertaa viikossa. Talvisin käyttö on vuosien mittaan jopa lisääntynyt. Kesäisin allas on usein päivällä lasten leikkien keskipisteenä ja iltaisin aikuisten rauhoittumispaikkana.

Ulkoporealtaan valinnassa oli Nysténeille kaksi tärkeää asiaa. Ensimmäisenä kriteerinä oli vähäeleinen ja suoralinjainen muotokieli, joka sopii yhteen talon ja pihan arkkitehtuurin kanssa. Toiseksi oli tärkeää, että allas olisi kotimainen. Kotimaisuus olisi siltäkin osin tärkeää, että suomalaisen valmistajan allas olisi valmistettu Suomen olosuhteet huomioonottaen. “Lopuksi perehdyttiin käyttäjien kokemuksiin, joiden jälkeen päätös oli selvä”, Nysténit kertovat. Novitekin Helmi-ulkoporealtaan tilaus, toimitus ja asennus meni “todella vaivattomasti”. “Allas tuli aamulla ja aamun aikana se oli paikoillaan ja asennettuna, valmiina täyttöä varten”, Nysténit muistelevat. Tärkeänä elementtinä onnistumisessa Nysténit pitivät omaa perehtymistä ulkoporealtaan asentamiseen sekä valintaa tilata kuormanosturi, jolla allas saatiin suoraan sille varattuun paikkaan.


Novitekin Helmi -ulkoporeallas on osa Nysténien perheen spa-aluetta.

Kun ulkoporeallasta lämmitettiin ensimmäistä kylpykertaa varten, lapset seurasivat tarkkana ja kovalla odotuksella veden lämpiämistä tarpeeksi korkealle. Myös aikuiset muistavat, että ensimmäiseen kylpykertaan liittyi positiivista jännitystä ja odotusta. Muista ikimuistoisista kylpykerroista tulee mieleen huuhkajien arvokisapelien katsominen altaasta käsin, sekä kylpeminen kovilla pakkasilla tähtitaivaan alla.

Altaaseen liittyi paljon odotuksia ja se on jopa ylittänyt ne. “Altaassa on kiva, kun siitä on iloa eri ikäisille, yksin ja yhdessä.” Nysténien mielestä porealtaan hankinta oli yksi parhaita päätöksistä koko rakennusprojektissa. “Vuoden jälkeen tuntuisi aika oudolle, jos allasta ei olisi”, Nysténit kertovat. “Jos vielä rakentamisimme toisen talon, niin allas olisi ihan ehdoton ja valitsisimme uudelleen Novitekin.” Ulkoporeallas on jopa vaikuttanut Nysténien tuttavapiiriin: “Meillä kokeilun jälkeen muutama on myös hankkinut oman altaan.”

Oman perheen käyttöön Nysténien allas on ollut sopiva. Jos vieraita on ollut paljon, olisi isommallekin altaalle ollut käyttöä. Vinkkinä Nysténit sanovat, että altaita kannattaa käydä koeistumassa ennen ostopäätöksen tekemistä.

Ulkoporealtaan muotoilu miellytti silmää

– Liisi

Instagram: @vaaleaavillaa
Malli: Helmi

Liisille ajatus ulkoporealtaasta heräsi, kun poreallas ei mahtunut sisälle. Toiveena oli löytää paljumainen, pyöreä amme. “Novitekin Helmi-allas oli kotimainen ja sen ulkonäkö miellytti silmää. Lisäksi sen pieni koko sopi terassillemme hyvin”, Liisi kertoo. Isona plussana altaita oli mahdollisuus mennä kokeilemaan Novitekin jälleenmyyjän Veloxian showroomille Järvenpäähän. Allas lopulta myös ostettiin Veloxialta, jonka kautta palvelu sekä toimitus menivät erinomaisesti. Helmi-allas upotettiin kokonaan terassiin ja huoltamista varten terassiin tehtiin erillinen huoltoluukku.


Terassi on rakennettu ulkoporealtaan ympärille niin, että allas saadaan tarpeen tullen myös helposti huollettua.

Ensimmäinen kylpykerta oli odotettu ja allas oli Liisin kertoman mukaan täynnä iloisia kylpijöitä. Ulkoporeallas on myös jäänyt aktiiviseen käyttöön. Kesäisin kylpyjä on useampi viikossa, mutta talvisin hieman harvemmin.

“Talvella kylpemisessä on taikaa pimeyden ja kylmä-kuuma vastakohtien ansiosta, mutta tuolloin kylpeminen on harkitumpaa ja monesti lämmitämme myös saunan, koska altaasta poistuessa ehtii tulla vilu”, Liisi kertoo ja jatkaa “kesällä pulikoidaan useammin ja nautitaan yöttömistä öistä”.

Allas on ollut koko perheelle tärkeä paikka, jossa vietetty ikimuistoisia ja iloisia hetkiä. Lapsille ulkoporeallas on enemmän leikkipaikka. Aikuisille se on ollut mahdollisuus pysähtyä hetkeksi ja porealtaassa onkin käyty monia hyviä keskusteluja. Mieleen on jäänyt myös esimerkiksi altaassa vietetty uusivuosi ja ilotulitukset. Elämä ilman allasta tuntisi nyt oudolta. “Iso osa jäisi kyllä puuttumaan!”

Haluaisitko jakaa ulkoporeallas kokemuksesi meidän kanssa?

Lähetä sinun Novitek tarinasi: markkinointi@novitek.fi

Instagramista löydät myös paljon ihania kuvia asiakkailtamme: #novitek

Uusimmat artikkelit: